Bamestra Nova

Repertoire van Bamestra Nova

Bamestra Nova is niet eenkennig en put voor haar repertoire uit vier eeuwen van vocale composities, van verfijnde a-cappellazang uit de zestiende eeuw tot complexe samenklanken van de close harmony en veeleisende partituren uit de hedendaagse muziek. Ook Mozart, Bach, Schubert en Brahms zijn componisten die regelmatig op de programma's verschijnen.

In elk concert worden ook werken voor kleinere bezetting - duetten, terzetten, soli, etc - opgenomen. Alle zangers zijn per slot van rekening als solisten geschoold. Het ensemble zingt in de regel zonder dirigent en stelt er een eer in alles uit het hoofd te zingen. Incidenteel krijgen delen uit opera's of operettes een extra accent als 'spectacle coupé'.

Tot 2014 stond het ensemble als Bamestra's Collectief onder leiding van Maria Rondèl. Sindsdien is de muzikale leiding in handen van de bekende Noord-Hollandse zangpedagoog, zanger en componist Jan van Zelm, lid van o.a. het Groot Omroepkoor. De concerten worden op de piano begeleid door Jean-Luc Vriend.

Naast volledige concerten verzorgt het ensemble ook kleine gastoptredens, zoals bij de Dodenherdenking 2014 te Middenbeemster.